Forret
4
personer
Det skal du bruge:
1 ds tun i olie (185 g)
evt. 1 spsk olivenolie
saft af ½ citron
1 knsp cayennepeber
eller 1 tsk paprika
fint salt
hvid peber
1-1½ spsk creme fraiche
1 dk piskefløde
Garniture:
4 salatblade
1 hårdkogt æg
1-1½ spsk kapers
Arbejdstid: 15 minutter
Afkøles: 5 minutter
Sådan gør du:
1
. Hæld olien fra tunfisken og gem den. Der skal være 3-4 spsk, ellers
må der suppleres med olivenolie.
2. Blend tunkødet fint, blend olie, saften af den halve citron og
krydderier med.
3. Tag tunkødet ud af blenderen med en ske og kom det i en skål. Lad
den stå lidt, så varmen fra blenderen helt kan forlade fisken.
4. Rør creme fraichen i.
5. Pisk fløden stiv og vend den i tunblandingen til den let mousse.
Sæt den koldt og tildækket, til den skal spises.
Anretning:
6. Fordel de vel skyllede, afdryppede salatblade på asietter.
Læg en skefuld mousse på hver og pynt med et kvart
hårdkogt æf og kapers.
Tips:
Spis Flûtes eller Toast Melba eller Croûtoner til. Hakkede eller skivede oliven kan erstatte kapers. Tunkødet kan også findeles i morter, før det røres sammen med fløde og krydderier.