Opskrifter

Kogte hummerhaler
Hovedret
2 personer
Det skal du bruge:


1 kg friske jomfruhummerehaler

Kogelage:
3/4 spsk. groft salt pr. L. vand
1 bundt frisk dild (eller tilsvarende mængde tørret dild)


Tilbehør:
Mayonnaise, Cremefraichedressing m. dild eller Aioli kan anbefales.

Ristet franskbrød



Arbejdstid: Ca.20 minutter



Sådan gør du:

1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand. Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par minutter.

2. Læg jomfruhummernehalerne i den spilkogende lage. Når vandet spilkoger igen, så lad det koge ca 30 sekunder, pil en hummerhale og smag på den. Er den nem at pille og fast i kødet er de færdige.

3. Hæl hele grydens indhold ud i vasken og lad dem afkøle ca. 10 min.

4. Hummerhalerne (med skal) er nu klar til servering.


Jomfruhummer i hvidvin og fløde:
Pil hummerkødet ud af halerne og svits det kort i smør. Tilsæt tør hvidvin og lad det koge nogle minutter uden låg. Tilsæt fløde of lidt basilikum. Smag til med salt og peber og lad det koge yderligere et par minutter. Server straks, gerne med flütes til.
Kolde, kogte jomfruhummere kan fryses.
Holdbarhed: ca. 3 måneder.

Anne Møller 30.12.2019 10:53

Jeg har en portion jomfruhummerhaler frosne og rå.
Vi spiser ikke alle på een gang, men de ligger i en klump.Kan jeg koge alle på en gang og genfryse resten?

Karin 10.11.2019 08:35

Hvorfor skriver nogle opskrifter sukker når man koger jomfruhummer og andre salt

Martin Christensen 22.09.2019 14:22

Overskriften siger hummerhale, men opskriften er på Jomfruhummerhaler.

Kristoffer Bagge 25.07.2019 19:08

Hejsa! Den anden dag at grille jumfruhummer. Dog var nogle af demente bløde og andre var dejlig faste. Skyldes dette at de har fået for meget varme?

Thorsenfisk 26.07.2019 07:10

Hej Kristoffer
Det er fordi at hummerne skifter skal her om sommeren så du har sikkert grillet dem perfekt men det er desværre sådan hummerne er på denne årstid

Lone 18.04.2019 11:53

Blev super god forret gen ruges lond

preben rasmussen 23.08.2018 06:27

hvad er laden hvad består den af

Janni 23.08.2018 06:34

Jeg ved ikke hverken hvor eller hvad LADEN er? Men LAGEN består af vand salt (ca 3%) og dild

john 21.06.2016 14:04

flot side
www.in-joy.dk

Susanne Hvid 01.08.2013 11:50

Hejsa.
Kan jeg koge hummerhalerne dagen før , jeg vil nemlig gerne servere dem som ved den første opskrift dog kolde og med brød og aioli
På forhånd tak Susanne

christian 30.12.2019 16:22

det bedste er at du koger dem hver for sig godt nytår

Lars bang 19.10.2013 14:43

Hej susanne.
Du har sikkert fundet ud af det- men ja det kan du sagtens. Men husk de skal på køl.
Hilsen Lars

| Svar

Nyeste kommentarer

14.12 | 18:54

Bitte um kurze Antwort

23.11 | 13:37

Hallo, wir sind vom 26.12 bis 2.1.22 auf Läsö. Haben sie in dieser Zeit geöffnet?
LG Manuela Weidinger

14.10 | 05:55

Hej Thorsen fisk,
Hope you‘re doing fine. Are you still open now in mid october? We arrived yesterday night by sailboat and we would love to eat fresh lobster.

06.05 | 17:59

Hej Thorsen fisk vil gerne bestille 2 kg friske hummerhaler til mandag 10 maj