4 personer
INGREDIENSER:
1000 g helleflyndersteak med skind
100 g. rødløg
2 spsk olivenolie
1 spks. citronskal
2 spks. citronsaft
1 fed hvidløg
0,5 tsk. salt
TILBEHØR:
Nye kartofler og årstidens grøn
FREMGANGSMÅDE:
Kartoflerne skæres i 2 cm. stykker.
Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre
i 15 minutter, eller til de er næsten møre.
Bland olivenolie, finthakket rødløg, citronsaft, reven citronskal, salt og evt. presset hvidløg i en stor skål. Tilsæt kartofler og rør det godt sammen.
Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering.
Helleflyndersteaksne grilles på grillpande eller grill 5-7 minutter på hver side, krydres med salt og peber.